Димитър Главчев отправи ултиматум към Румен Радев за смяната на министри

0
100
Димитър Главчев
Димитър Главчев. Снимка: МС

„Президентът Радев трябва да издаде указ за смяна на предложените от мен министри, но съм готов на диалог. Ако не се съобрази с моите предложения, отговорността ще е негова“, заяви служебният премиер Димитър Главчев.

Димитър Главчев
Димитър Главчев. Снимка: МС

„Отговорността за министрите, които предлагам, е изцяло моя. Както виждате, всички бягат от отговорност. Ако някой има други виждания по въпроса, този, който осуети предложените от мен промени, ще понесе отговорност. Винаги съм бил в контакт с президента, комуникирали сме при нужда“, подчерта той.

Седмица, след като кабинетът положи клетва, служебният премиер поиска да замени двама министри. Главчев настоява дипломат номер едно Стефан Димитров да отстъпи поста си на Даниел Митов. Искането дойде три часа, след като за това настоя Бойко Борисов.

Ден по-късно премиерът поиска и оттеглянето на земеделския министър Кирил Вътев. За да станат промените действителни обаче, е нужен президентски указ. Той до момента не е издаден, а държавният глава поиска среща с Главчев, за да обсъдят мотивите за рокадите.

Заради договора между „Булгаргаз“ и „Боташ“: ПП-ДБ иска извънредно заседание на парламента

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments