Димитър Ганев: Ако ПП инкасира твърде много щети, ДБ ще иска да се разкачи от тях

2
182
Димитър Ганев
Димитър Ганев. Снимка: "БТА"

„Ако „Продължаваме промяната“ инкасира твърде много щети, „Демократична България“ ще иска да се разкачи от тях“.

Това заяви пред „БНР“ политологът Димитър Ганев от Изследователски център „Тренд“ във връзка с предстоящите предсрочни парламентарни избори през юни. Според него в коалицията има напрежение още от началото на нейното създаване, като впоследствие за това е допринесло и гласуването чрез преференции. Той все пак изказа прогноза, че е по-вероятно двете партии да се разберат и да се явят заедно на изборите.

„Но ако скандалът се задълбочи и атаката, ударите, имиджовите щети по ПП станат много тежки, то тогава ДБ може да види шанс, в който да успее да вземе по-голямата част от електората, който ще остане да гласува за ПП-ДБ и да се яви отделно“.

Според Димитър Ганев вариантите за след изборите са три. Първият е да има римейк на последните събития и на масата на преговори да седнат ГЕРБ и ДПС с ПП-ДБ, но в други съотношения на силите. Вторият вариант е да се търси подкрепа за мнозинство извън ПП-ДБ. Има и трети вариант, според който страната ще отиде на поредните избори още следващата есен. 

Политологът изрази мнение, че само нов политически субект има силата да промени картинката у нас, тъй като в момента има огромен протестен и наказателен вот, който търси своето представителство.

„Партия на Румен Радев може да го обере, но само при условие той да застане начело, което е трудно решение и засега това не е в неговите планове“.

Ганев припомни, че младите в България по-малко се интересуват от политика, а тази група бързо се разочарова и прехвърля симпатиите си към поредния нов проект.

Абониране
Известие от
guest

2 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Димитър Ганев: Ако ПП инкасира твърде много щети, ДБ ще … […]

Мира
Мира
1 месец по-рано

Абе ДБ винаги ще търсят ракета носител…