Диги са издигнати по плажната ивица в Поморие – законни ли са или не?

0
396
Диги
Снимка: Кадър от репортаж на бТВ

Диги, издигнати по плажната ивица в Поморие станаха причина за недоволство и породиха съмнение, че се случва нещо нередно, съобщи „бТВ“. За проблема е сигнализирал Красимир Ангелов, който споделя, че го е забелязал, когато му се е наложило да вземе нещо за великденската си трапеза.

Други поморийци обаче твърдят, че тази процедура е правилна и обясняват, че с багер това се извежда и може би след седмица-две се разстила, за да бъде плажът с пясък.

„Това всяка година го правят. На концесионерите това е тяхно задължение. Иначе няма как, откъде да го вземат тоя пясък“, уточнява Александър Обретенов.

Концесионерът на плажа обяснява, че изграждането на пясъчните диги е част от подготовката на плажа за сезона. Той твърди, че преди месец е уведомил местната и централната власт за позиционирането на техника.

В края на 2019 година концесионерът на плажа в Созопол също издигна защитна дига. Тогава ресорният министър Николина Ангелкова го санкционира заради изгребването на пясък от морето, съвместно с Басейнова дирекция.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments