Деца заловиха крадец в Радомир

0
112
Кражба
Снимка: Pixabay

Три непълнолетни деца от Радомир спасиха възрастен мъж, след като е бил обран и оставен в безпомощно състояние на улицата. За този случай на геройство разказа „NОVA“

10-годишните малчугани станали неволни свидетели на инцидента. Отивайки до местен хранителен магазин били спрени от непознат мъж, който им поискал пари. Тогава не му обърнали внимание и го подминали. Минути по-късно забелязали лежащ на земята възрастен мъж, а непознатият отпреди малко, бягал с чанта в ръце. Въпреки шокиращата гледка, децата запазили самообладание и веднага позвънили на телефон 112. На помощ се притекли и две жени, които помогнали на възрастния мъж да се изправи. Жертвата се оказала 90-годишният от Радомир.

„Изглежда ме е следил преди да ида на магазина. Трудна ми е походката, едва ходя и той ме застига. Грабва ми чантата, блъска ме и аз падам на челото си“ , разказва дядо Митко.

След получаването на сигнала в полицията, дежурният се свързал с инспектор в отдел Детска педагогическа стая. Десислава Попова веднага се отзовала.

„Когато разбрах, че са 10-годишни деца цялата настръхнах. Реших, че може да са се изплашили. Подаването на сигнал на 112 е малко сложно.“

По нейни думи често дори и възрастни се справят трудно с подаването на сигнали. Но не и тези 10-годишни герои. Всъщност описанието, което децата дават за извършителя е било изключително точно. До края на същия ден престъпникът е бил заловен и то на територия на друга областна дирекция.

„Гражданският дълг в децата е проговорил и ми казаха: „Ние се сетихме, че не можем просто да избягаме и да го оставим човека да лежи.“ Те дори си помислили, че дядото е мъртъв“

Крадецът е бил установен в Дупница. По случая се води досъдебно производство. А дядо Митко обещава да им купи по един шоколад. 

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments