Дете на 1 годинка е с травма на главата. Родителите обвиняват частна занималня

1
48
Детегледачка
Детегледачка. Снимка: Freepik.com

Дете на една годинка е с травма на главата. Майката Диана Кочева твърди, че то е паднало от метър височина. Това се е случило докато детето е било в частен детски център.

При взимането на момиченцето Диана Кочева била уведомена, че дъщеря й сама е паднала докато е вървяла, разказа тя пред „NOVA“. Впоследствие директорката разказала друга версия, а именно, че детето е паднало от кошарата за сън.

След инцидента в частната занималня родителите са завели детето си в „Пирогов“. Поради различните версии от детския център не са успели да обяснят на лекарите какво точно се е случило, а това е много важно при такива травми.

1-годишното момиченце има синини по главата и оток зад ухото. Оказало се, че нараняванията са били от около час преди майката да вземе детето. Самата тя не е получила обаждане от занималнята за случилото се. От записите е станало ясно, че възпитателката е стояла в едно помещение докато дъщеря им е паднала в стая с кошари.

Малко по-късно детето е започнало да повръща и има съмнение, че е получило мозъчно сътресение. Към днешна дата то вече е добре.

От детската занималня се заканиха да потърсят правата си по съдебен път. Родителите имат намерение да направят същото. Центърът е регистриран като такъв за почасово гледане на деца. Не е предвиден сън и храна. Обектът е бил регистриран на 16 октомври тази година.

Абониране
Известие от
guest

1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
МАРИЯ
МАРИЯ
2 месеци по-рано

Доста станаха случаите за съжаление!