Дете е в „Пирогов“, след като е било ударено с метална тръба от бащата на приятелката си в Петрич

0
31
УМБАЛСМ
УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов". Снимка: Искра.бг, Архив

14-годишно момче е било оперирано по спешност в УМБАЛСМ „Пирогов“, след като е бил ударен с метална тръба по главата от бащата на приятелката си в Петрич.

По случая е започнало разследване под ръководството на Районната прокуратура в Благоевград, Териториално отделение-Петрич. В качеството на обвиняем по делото е привлечен 35-годишният В.М. Деянието е квалифицирано по чл. 129, ал. 2, вр. ал. 1 от НК.

На този етап от образуваното досъдебно производство за извършено престъпление е установено, че пострадалият е 14-годишният М.Я. Момчето живеело с дядо си в махала в града. Имало връзка с ученичка от 7-ми клас. Родителите на 13-годишното момиче обаче били против отношенията им.

На 18 юни младежът бил на събор в с. Склаве. Там случайно срещнал бащата на ученичката, който бил със съпругата си и с дъщеря си. Мъжът го предупредил да не се занимава с нея, тъй като била малолетна.

Вечерта около 23:00 часа тийнейджърът заедно със свои близки минавал покрай къщата на В.М., който по това време бил в двора. Спрели пред дома му, след което последвало отправяне на обиди от двете страни. Бащата на малолетното момиче със семейството си излязъл на улицата, носейки метална тръба.

Вербалната агресия между опонентите прераснала в сбиване. Първоначално съпругата на В.М. и сестрата на младежа са се нападнали една друга. Веднага след това се намесил обвиняемият, като с метална тръба ударил детето по главата. От удара то паднало. Настанала паника, пристигнали на местопроизшествие съседи успели да разтърват участващите в инцидента.

Пострадалият бил транспортиран в болнично заведение в Петрич от свои близки. Направените изследвания са констатирали, че той е с полифрагментна фрактура на черепа. Впоследствие той е опериран в УМБАЛСМ „Н.И. Пирогов“ в столицата.

Извършителят на деянието е бил привлечен към наказателна отговорност и задържан.

По искане на Районната прокуратура в Благоевград съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия. Действията по разследването продължават.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments