Десетки почетоха паметта на огнебореца Кръстьо Стоянов, който загина героично при гасене на пожар в Белово

0
498
Поклонение
Поклонение. Снимка: ОДМВР-Пазарджик

Десетки огнеборци, представители на местната власт и граждани от Белово почетоха паметта на пожарникар, загинал по време на гасене на огън в града на 7 септември 2000 г.

Днес се навършват 22 години от трагичната смърт на младши-лейтенант Кръстьо Стоянов, служител на РСПАБ-Пазарджик. Той загина по време на изпълнение на професионалния си дълг, докато участва в гасенето на голям пожар, който обхванал сградата на местното кино. Присъстващите поднесоха венци и цветя пред паметната плоча, поставена в негова чест на входа на СОУ „Александър Иванов-Чапай“ в Белово.

На церемонията присъстваха семейството на младши-лейтенант Стоянов, директорът на РДПБЗН-Пазарджик комисар Ангел Ангелов, представители на Общинския съвет и администрацията на, пожарникари от районните служби в Пазарджик и Белово, ръководството и преподаватели от училището, граждани.

„Туй преди 22 години той загуби живота си по време на изпълнение на служебните си задължения, докато водеше битка с огъня. Разбираемо е, че по-младите служители не познават младши-лейтенант Кръстьо Стоянов, но със сигурност са чували за него. Това е една от причините да се събираме заедно пред паметната му плоча в Белово всяка година, за да сведем глави пред личността му и да поддържаме жив спомена за него.“, заяви комисар Ангел Ангелов пред присъстващите в двора на училището.

В знак на преклонение и уважение към младши-лейтенант Стоянов всички застанаха на колене в едноминутно мълчание.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments