Десетки души загинаха в огромен пожар в Дака

0
165
Пожар
Пожар "Чакбазар", Дака. Снимка: twitter MdRajan

Бързо разраснал се пожар е причинил смъртта на най-малко 70 души в историческия център на столицата на Бангладеш Дака. Пожарът е избухнал в сряда вечерта в многоетажна жилищна сграда, в която са се съхранявали лесно запалими химически материали, предаде Би Би Си. След това огънят бързо се е разпространил към близките сгради в района.

Кварталът „Чакбазар“ в Дака характерно има много тесни улички и жилищните сгради са само на сантиметри една от друга.

Пожарът в започнал в склад за химикали на приземния етаж на сградата и след това е преминал към три други сгради, каза генералният директор на противопожарната служба и бригада за гражданска защита генерал Али Ахмед Хан.

Пожарникарите се борят да изгасят огъня, затруднени от тесните улички и липсата на водоизточници. Огънят е бил подхранван от транспортни микробуси в района, които са пренасяли газови бутилки, според шефа на полицията Хавеб Патоуъри.

Според първоначалната информация много хора са били хванати в капан в сградите и не са могли да избягат от пламъците.

Бангладеш има постоянен проблем с неспазването на правилата за безопасност на сградите. През 2013 г. повече от 1 100 души загинаха, а хиляди бяха ранени, когато се срина сграда, в която се намираше фабрика за облекло.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments