Десет са вече служителите с COVID – 19 в Държавен фонд „Земеделие“ – Ямбол

0
185
тестове, коронавирус, covid-19
Снимка: Pixabay

Десетима служители от ямболската дирекция на държавен фонд „Земеделие“ са дали положителни проби за коронавирус. 39 души от работещите в дирекцията са поставени под карантина, предадоха от РЗИ-Ямбол.

Оттам информираха, че след проверка на здравните власти са установени заразени служители и в 3-те отдела на дирекцията, в която работят 60 души. Един от тях е хоспитализиран с усложнения, а другите са поставени под домашно лечение.  Основната причина за разпространението на инфекцията е неспазването на противоепедимични мерки, изтъква директорът на РЗИ-Ямбол доктор Лиляна Генчева. 

Занижен противоепедимичен режим, неносенето на маски, особено липса на сутрешен филтър. ходели са болни хора на работа. Един климатик, който върти въздуха един и същ.„, отбеляза д-р Генчева.

По последни данни три паралелки от две училища са поставени под карантина, заради контакти със заразени учители. Така общият брой на учениците, които се обучават дистанционно надхвърли 60, педагозите, диагностицирани с коронавирус са петима.  

До момента 432 души от Ямболска област са дигностицирани с коронавирус, като 13 от тях са настанени за лечение в болница, 65 души са на домашно лечение, починалите наброяват 27 лица, а излекуваните от инфекцията са 327 души

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments