Депутатите се разбраха: Сформират комисии, но без председатели

0
44
Народно събрание
Народно събрание. Снимка: Facebook

Втори ден депутатите приключват работа след два часа пленарен ден. А вместо да обсъждат закони, от сряда те изслушват министри. За сметка на това три седмици след началото на 49-ият парламент, все още няма парламентарни комисии, през които да мине обсъждането на бюджета.

Втори рекорд ще подобри това Народно събрание, след като бяха нужни 7 дни за избор на председател. Въпреки, че първото заседание на парламента беше на 12 април и досега той няма работещи комисии. Така не може да започне и разглеждането на нито един закон, а на масата като най-спешен чака държавният бюджет. В четвъртък обаче този казус претърпя развитие и на председателски съвет лидерите се разбраха в петък да сформират състав на комисии, но без председатели.

Близо месец след като 49-ият парламент беше свикан, депутатите е възможно да започнат и работа по същество.

Решението на лидерите на парламентарните групи не противоречи на правилника на Народното събрание. Прогнозата е още следващата седмица да има и избрани председатели на различните комисиите. Това на практика са и най-важните комисии за разглеждането на държавния бюджет.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments