Депутати са със защитни облекла в НС, а Марешки коментира: Само в „Столипиново“ и в парламента не се спазват мерките

0
283
Депутат Веселин Марешки
Снимка: Скрийншот от видео на бТВ

Заседанието на парламента започна със скандал за това как народните представители спазват препоръките и забраните на Националния щаб, свързани с COVID-19. Още в началото председателят на НС Цвета Караянчева попита Емил Христов, който седна до нея, къде му е предпазната маска. А тя се оказа не на лицето му, а в ръката му. Именно заради това Караянчева го накара да седне през място. След това съобщи на народните представители, че се раздават маски и всеки, който иска може да си вземе.

Двама депутати привлякоха внимание, защото седнаха на местата си, облечени в защитни костюми. Оказа се, че това са Кръстина Таскова и Веселин Марешки от „Воля“. Именно заради тях депутатът от БСП Валери Жаблянов призова за отговорност и сериозност в парламента. Според него колегите му, които са „прекалили със санитарните изисквания“, трябва да напуснат залата, защото демонстрирали „несериозно отношение към гражданите“.

Караянчева обаче заяви, че колегите им са взели тези мерки, които смятат за нужни за предпазване на здравето им. След това даде думата на Марешки, като го помоли да махне маската, за да могат да го разпознаят. А той коментира:

„По най-брутален начин беше погазена демокрацията и правото на всяка една парламентарно представена партия да направи декларация, която счита, че е в интерес на българските граждани. Всички новинарски екипи сутринта предаваха от „Столипиново“, показваха кмета на Пловдив и областния управител на Пловдив. Казваха, че „Столипиново“ е едно от местата, където не се спазват всички ограничения“.

Според Марешки става въпрос за скупчването и хората да са на разстояние.

„Да, второто такова място е българският парламент. Българските народни представители се считат не за народни представители, а за богоизбрани“.

Всички депутати са снабдени с маски, местата са дезинфекцирани, трибуната също ще бъде на всеки час, отговори му Караянчева.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments