Денков: Залогът е голям, има опити да се блокира правителството

0
91
Акад. Николай Денков
Акад. Николай Денков. Снимка: Скрийншот от видео

Николай Денков от „Продължаваме промяната-Демократична България“ /ПП-ДБ/ посочи, че „има всякакви опити да се блокира създаването на кабинета“. Той трябва да поеме поста на министър-председател пръв в бъдещия кабинет между ПП-ДБ и ГЕРБ. Денков каза:

“Виждаме опити от всякакви страни да се блокира правителството. Разделението е голямо, залогът е голям.”

Вчера Кирил Петков съобщи, че политици от ПП-ДБ са били подслушвани и записвани и това е станало с участието на Радостин Василев, който вероятно ще напусне групата на ПП днес. На пресконференция депутатът и бивш министър на спорта Радостин Василев ще обяви, че напуска парламентарната си група. Поводът е съгласието, постигнато между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС, за подкрепа на правителство с втория мандат. По думите на Петков, „активното мероприятие е било планирано от службите, а записите е направил Радостин Василев“.

Мотивът му е отказът да бъде предложен отново за министър на спорта и – цитирам –„нереалистичните му амбиции да започне свой политически проект, с който да взриви държавата“. Петков твърди още, че Василев се е похвалил, че за действията си е имал подкрепа на „държавни центрове, които не искат да бъде съставено правителство“.

От ПП-ДБ имат информация, че на обявената за днес пресконференция Василев ще представи част от записите, които според Петков са манипулирани. В тях се замесват имена на български и европейски политици, а целта – да се предизвика международен дипломатически скандал.

„Това, което знаем е, че над 10 часа записи са синтезирани в 4 минути с отделни фрази и думи, така че да могат да дадат абсолютно грешните внушения. Повтарям – това са изкуствено сглобени думи, извън контекста, нарочно подбрани с цел шантаж и дестабилизация“, заяви Петков. Денков от своя страна посочи:

“Нека да видим какво ще каже днес Радостин Василев. Доколкото знам се е похвалил, че има с него институции и хора от криминалния контингент, които това ги интересува. Ще се опитам, доколкото можем, спокойно да минем през тези препятствия. Мисля, че и Мария Габриел има желание да се види краен резултат.”

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments