Денков: Всички приказки, че правителството не работи, са прах в очите на хората

0
11
Николай Денков
Николай Денков. Снимка: Скрийншот от видео

Всички приказки, че правителството не работи, са прах в очите на хората, заяви министърът на образованието Николай Денков от трибуната на Народното събранието. Той посочи:

„Очаквах днес да е много по-динамично и по-бурно, тъй като се внася вот на недоверие към българското правителство. Какво се показва колеги, че няма какво да кажете на този вот или когато ви се отговори нямата какво да допълните.“

„Тъй като наред с доводите, които бяха написани и представени официално се говорят много други неистини. Една, от които е правителството, че правителството не работи интензивно и няма резултати. Нека да кажа само за тези 6 месеца какво беше свършено в министерството, за което отговарям“, уточни образователният министър. Той разясни:

„От 1 април 2022 година учителската заплати стана средно 1958 лева, за първи път детските градини и ясли се посещават безплатно, увеличихме националните програми за образование с 90 милиона лева, чрез това увеличение 70 хил. деца ще могат да се занимават със спортна дейност и 40 хил. деца ще могат да отидат на море.“

Денков каза, че са били приети 20 научни проекта. Той е категоричен, че чрез управлението на „Продължаваме промяната“ /ПП/ е прекратила порочната практика за назначаване на учители по партийна линия.

Бурни дебати от депутатите след изказването на образователния министър.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments