Ден след призива на ПП-ДБ: Агенцията по вписванията обжалва решението на съда за Пловдивския панаир

0
119
Агенцията по вписванията
Агенцията по вписванията. Снимка: Министерство на правосъдието

От Агенцията по вписванията са обжалвали съдебното решение Пловдивският панаир да бъде придобит от Георги Гергов. Това се случва само ден, след като лидерите на обединението „Продължаваме промяната – Демократична България“ /ПП-ДБ/ Кирил Петков, Асен Василев, Христо Иванов и Атанас Атанасов внесоха молба до Агенцията да защити пред по-горна съдебна инстанция отказа си да впише в Търговския регистър прехвърлянето на акциите на община Варна в „Пълдин Туринвест“ АД, с което бизнесменът става пълен господар на Пловдивския панаир.

В призива си парламентарното обединение между ПП и ДБ се позовава на обстоятелството, че Агенцията по вписванията към Министерството на правосъдието е страна в процеса, както и на факта, че собствеността на Пловдивския панаир е от изключително висок обществен интерес.

От години почетният консул на Руската федерация Гергов прави опити да осъществи скрита приватизация на панаира със съдействието на Общинските съвети в Пловдив и Варна, контролирани от ГЕРБ. След действията на Агенцията по вписванията от днес развитието на ситуацията остава в ръцете на Апелативния съд в Пловдив.

„Адмирации за Агенцията по вписванията! Те правят възможното, за да защитят отказа на Търговския регистър по вписването на апорта на акциите от Панаира“, каза пловдивският общински съветник от ДБ Веселина Александрова.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments