Ден на балотажа в Търговище: Полицията няма да допуска определени лица

0
145
Община Търговище
Община Търговище. Снимка: Архив
Денят на балотажа за кметове в ония населени места в област Търговище, където кмет не беше избран на първи тур, започна в спокойна обстановка. Предприети са всички необходими мерки за опазването на обществения ред, пожарната безопасност и осигуряване на нормалното протичане на изборния ден. Служители на МВР са поели охраната на 14-те места за гласуване в 12 населени места в областта, където днес се провеждат балотажи.
 
Напомняме, че гражданите могат да подават сигнали, свързани с нарушения, които възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес, и са съотносими към отговорностите на МВР в него, на денонощната телефонна линия на министерството 02/90 112 98 и на имейл izbori@mvr.bg. Сигнали за евентуални нарушения на изборното законодателство могат да се подават и на открития за целта в ОДМВР-Търговище денонощен телефон 0601/ 60216. Мобилни полицейски екипи имат готовност незабавно да реагират на сигналите и да извършват проверки по тях.
 
Създадена е организация сектор „Български документи за самоличност“ в ОД МВР-Търговище и паспортните звена в РУ-Попово и РУ-Омуртаг да работят в деня на балотажа с граждани от 08:30 до 19:00 ч. И днес с оглед упражняване на избирателните права на гражданите ще бъдат издавани удостоверения за гласуване на онези от тях, които не притежават валидни документи (лична карта или личен /зелен/ паспорт, защото са изгубени, откраднати, повредени, унищожени или са с изтекъл срок). 
 
Удостоверенията, осигуряващи възможност за упражняване на правото на глас в деня на изборите за Народно събрание, се издават само след приемане на заявление за издаване на лична карта. Удостоверението се издава, за да послужи единствено пред секционната избирателна комисия и е валидно само за изборния ден.
           
Припомняме, че в изборното помещение не се допускат въоръжени лица и такива, носещи предмети, опасни за живота и здравето на гражданите. Забранява се ползването на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника с цел заснемане на начина на гласуване. Служителите на Министерството на вътрешните работи ще се намесват за възстановяване на реда, когато това е необходимо и има съответно решение на избирателната комисия.
Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments