Ден без загинали на пътя: Ученици от Търговище раздаваха на шофьорите флаери със съвети 

0
163
Полиция
Полиция. Снимка: ОДМВР-Търговище
Флаери със съвети за отговорно поведение на пътя раздаваха ученици на водачи на превозни средства в Деня без загинали на пътя, съобщиха от полицията. Съвместната инициатива на ОДМВР-Търговище и II СУ „Проф. Никола Маринов“ е в рамките на кампанията на ROADPOL за Дни за безопасност на пътя.
 
Няколко полицейски екипа от служители на сектор „Пътна полиция“ и на РУ-Търговище днес започнаха да спират за проверка автомобили, преминаващи по бул. „Трети март“ в града. В съседство до мястото за осъществяване на контрол се намира пешеходна пътека. Докато пътните полицаи извършваха рутинна проверка на документите на водачите и на управляваните от тях коли, петокласници от споменатото училище връчваха на шофьорите флайери с мотото на кампанията, съдържащи препоръки за разумно и отговорно шофиране и за безопасно поведение на пътя. Всяка проверка приключваше с пожелание за спокойно и безаварийно пътуване и успешно достигане на крайната дестинация.
 

 В периода от 16 до 22 септември в цялата страна, в т.ч. и в област Търговище, се провеждат Дни на безопасността на пътя. Тази година те се реализират под мотото „Остани жив! Пази живота!“ /„Stay alive and save lives“/. В рамките на кампанията за осма поредна година Европейската мрежа на службите на „Пътна полиция“ ROADPOL организира Ден без загинали на пътя. Датата, определена за тази година, е 20 септември. Целта е в този ден да няма загинали по пътищата на нито една страна от Европа.

 
Основното послание на кампанията – за насърчаване на обществената ангажираност към проблема за безопасността на движението и намаляване на жертвите при тежки пътнотранспортни произшествия по пътищата на Европа и страната ни, ще бъде популяризирано чрез множество инициативи през настоящата седмица, реализирани самостоятелно или в партньорство от различни организации или институции. Идеята е всички да обединят усилия за това поне в рамките на един ден да не бъде допуснато да има жертви на пътя. Активностите от традиционната кампания на ROADPOL се обединяват с дейностите, посветени на Европейската седмица на мобилността от 16 до 22 септември. 
 
Дните на безопасност на пътя у нас се провеждат под патронажа на министъра на вътрешните работи, а национален координатор на инициативата е Главна дирекция „Национална полиция“–МВР.
Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments