Демерджиев за политиците и магистратите, които воюват: Дължат обяснение за убийството на Къро

0
44
Иван Демерджиев
Иван Демерджиев. Снимка: МВР

„На територията на цялата страна протича операция, насочена към тези представители на криминалния свят, способни да извършват тежки престъпления“, каза вътрешният министър Иван Демерджиев в изявление пред медиите. Той посочи:

„Политиците и магистратите, които днес воюват от скоро, когато бяха приятели и не воюваха помежду си имаха един общ враг. Този враг в последно време се казваше Красимир Каменов–Къро. Точно тези хора дължат обяснение не като приятели, а като врагове, как и защо се стигна до убийството на този човек, посочен като техен общ враг.“

По думите на Демерджиев Къро е бил обявен за междудържавно издирване. МВР уведомило властите на ЮАР къде се намира, но той не е бил установен и задържан преди да се стигне до смъртта му.

„През 2018 година има сходно убийство в ЮАР на български гражданин и неговата съпруга. Ще направим всичко възможно да установим връзките между тези събития и предходни събития и настъпилото сега убийство. Със заповед на главния секретар на територията на цялата страна протича операция, насочена към тези представители на криминалния свят, способни да извършват тежки престъпления против личността“, посочи вътрешният министър.

Демерджиев подчерта, че МВР е в комуникация с властите на ЮАР и има уверение, че ще бъде допуснат наш представител, който да се запознае на място със ситуацията и хода на разследването. Вчера стана ясно, че при атентат в Кейптаун са разстреляни Красимир Каменов-Къро, жена му и още двама души.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments