Демерджиев: Трябва не само да спираме купения вот, но да залавяме хората и зад него

0
7
Иван Демерджиев
Иван Демерджиев. Снимка: Министерство на туризма

„Амбицията на служебното правителство е да бъдат заловени хора, които стоят зад купен вот, ако има такъв. Към момента няма сигнали. Имаме богат опит, който е съхранен от предишните два служебни кабинета. В комуникация сме с ЦИК. Предстоят официални срещи следващата седмица. Всичко, което съществува като добри практики, ще бъде приложено. Амбицията ни е този път да заловим хора, които стоят зад купения вот, а не просто да го възпрепятстваме, като се случваше досега и то не поради липса на желание, а поради липса на капацитет н тази насока.“

Това заяви министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев. Той посети българо-турската граница и зоната на отговорност на регионална дирекция „Гранична полиция“ – Елхово. Целта беше да се запознае на място с организацията на работа, динамиката на миграционните процеси и оперативната обстановка.

„Причината за посещението бяха констатациите ни, че има увеличен миграционен натиск. Съпоставено със същия период миналата година, той се е увеличил 6 пъти, а съпоставен с миналия месец с около 24%. Засега няма никакви основания за притеснение. Наличните сили се справят. Командировани са около 860 човека полицейски сили от вътрешността на страната, които помагат на „Гранична полиция”, подчерта Иван Демерджиев. По думите му ситуацията се следи и анализира ежедневно. Служебният министър е категоричен:

„Ако има трайна промяна дори в рамките на няколко дни, ще предприемем мерки.”

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments