Демерджиев: Трима ръководни служители са позволили по-леки наказания за Семерджиев

0
29
Министър Иван Демерджиев
Министър Иван Демерджиев. Снимка: БТА

„Приключи проверката за служители на МВР, които са оказвали помощ на Георги Семерджиев, станал известен с причинена от него катастрофа на столичния булевард „Черни връх“. Докладът показва стряскащи данни. В него има данни, че приблизително 40 полицейски служители по един или по друг начин са нарушили задълженията си или не са ги изпълнили достатъчно съвестно. Има две висящи образувани дисциплинарни производства.“

Това каза служебният вътрешен министър Иван Демерджиев пред журналисти. По думите му едно от производствата е засягало полицай Симона Радева, която „трудно може да бъде наречена полицай”. Според него поведението й било несъвместимо със заеманата от нея длъжност – съдействие на лице, извършило криминална проява, включително избягване на наказателна отговорност. Той уточни:

„Трима ръководни служители са позволили да бъде административно наказано лицето Семерджиев, при положение, че е имало достатъчно данни за извършени престъпления от него.”

Демерджиев обсъди и въпросите с пътната безопасност и травматизма по пътищата, че са му приоритет.

„Набелязахме като наш приоритет борбата с водачите, които шофират след употреба на наркотични вещества, алкохол, без свидетелства за правоуправление. Извършихме редица проверки в тази насока, те имат своите резултати“, разясни министърът. Той допълни, че основните мерки се прилагат от 16 август и че ще обявят данните им на 16 септември.

„Не може повече да се търпи развитието на този процес в тази посока, и трябва да излезем от тази тенденция, като променим ситуацията. Мерките не трябва да са инцидентни и симптоматични, а трябва да са перманентни и да доведат до резултати. За мое щастие, цялото правителство прие моята стратегия, и премиерът Донев обяви това като приоритет на служебното правителство. Днес е важно да набележим следващите стъпки и стратегии за справяне с този проблем. Всяка институция, която има своята отговорност, трябва да се включи. Разчитам изключително много на решенията, които ще се вземат. Така че още следващата година да отчетем напредък в тази сфера, и да сме спокойни, че сме направили необходимото войната по пътищата да се прекрати“, посочи служебният вътрешен министър Демерджиев.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments