Демерджиев: Очаквайте акции както за дрога и каналджийство, така и за вота

0
22
Иван Демерджиев
Иван Демерджиев. Снимка: МВР

Специализираните полицейски операции не са спирали и ще продължат както срещу каналджиите и наркотиците, така и във връзка с предстоящия вот. Това коментира вътрешният министър Иван Демерджиев, който е на посещение в ОДМВР-Варна, предава „БНТ“.

Министър Демерджиев направи коментар и за случая „Локорско“. По думите му единият от арестуваните скоро е излежал петмесечна присъда за каналджийство. Месец след като е излязъл на свобода пак е бил задържан за същото престъпление.

Границата ни не е била охранявана по-добре спрямо миналите 10 години, откакто има бежански натиск, изтъкна министърът. Той добави, че в момента се говори за превозни средства с тайници и припомни за камиона-убиец с българска регистрация в Австрия през 2016 г. с 90 трупа, този отново с българска регистрация в Есекс с 39 трупа, които пък са нямали тайници.

„Там се возиха мигранти свободно, които минаваха свободно през територията на страната като на парад. Tова се забрави много бързо обаче“, посочи Демерджиев.

Според него не може да се сключват споразумения с по пет месеца затвор за лице, което 2 пъти е хващано за каналджийство. В случай, че му беше наложено адекватно наказание, той нямаше 2 пъти да вози мигранти. Демерджиев даде за пример двама българи, осъдени в Гърция за подобно престъпление на общо 62 години „лишаване от свобода“.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments