Демерджиев към децата на загиналите полицаи: В МВР имате едно голямо семейство!

0
242
Коледно тържество в МВР
Коледно тържество в МВР. Снимка: МВР

Ръководството на Министерството на вътрешните работи /МВР/ посрещна днес в София много деца от цялата страна. Те са на полицаи, които са загинали, изпълнявайки служебния си дълг и за тях се организира благотворителна кампания. С подкрепата на всички дарители 74 деца получиха по 1000 лева, а днес имаше и Коледно тържество, което е традиционно. 

В навечерието на най-семейния празник министър Иван Демерджиев, заместник-министрите Венцислав Катинов и Моника Димитрова-Бийчър, главният секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров, директорите на ГДНП, ГДБОП, ГДГП и ГДПБЗН – главните комисари Атанас Илков, Калин Стоянов, Росица Димитрова и Александър Джартов, както и ръководители на административни дирекции в МВР посрещнаха децата и техните майки на празничен обяд.

„Знайте, че въпреки тежката загуба, имате голямо семейство в МВР, което държи на вас. Вие сте наши деца и винаги ще ви подкрепяме“, обърна се към момичетата и момчетата министър Демерджиев.

Финансовата подкрепа на 74-те деца е възможна благодарение на всички дарители, които засвидетелстват своята ангажираност със SMS-и, обаждания и дарения, и на служителите на МВР, даряващи ежемесечно средства от заплатите си.

Успоредно със събирането на средства кампанията успя да изгради дългогодишни партньорства. Верен приятел и поддръжник на кампанията на МВР още от самото ѝ начало е Тодор Белчев – председател на Съвета на директорите на „Видеолукс холдинг“.

„Заслужавате повече внимание от обществото. Нашият знак на подкрепа към всички Вас са осигурените от „Технополис“ и „Практикер“ подаръци и ваучери на стойност 1200 лева“, зарадва той децата.

В 19-ата за благотворителната кампания година участват деца от София и областите Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Монтана, Пазарджик, Перник, Пловдив, Разград, Сливен, Смолян, София, Стара Загора, Търговище, Хасково и Шумен.

Въпреки тежката загуба, някои от тях избраха да продължат по стъпките на своите родители и се обучават в Академията на МВР. Други, подпомагани през годините от кампанията – вече пораснали, са в редиците на МВР и работят в името на една по-сигурна България.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments