Делта вариантът на коронавируса не протича по-тежко при децата

0
23
Коронавирус
Коронавирус. Снимка: Pixabay

Няма данни Делта вариантът да предизвиква по-тежка клинична картина при децата. Това обяви пред „БНР“ вирусологът проф. Радостина Александрова от БАН. По-различното в момента е, че има повече заразени деца. Но тези, които се нуждаят от болнично лечение, са константна величина.

Проф. Александрова обясни, че редките случаи на по-тежко протичане при децата, правят впечатление. Причината е, че те вече наистина са сериозен брой. Най-застрашени от тежко протичане на заболяването при децата са малчуганите под 1 година, затова те трябва да бъдат пазени много.

Експертът обясни, че във Великобритания е било направено изследване според което броят на позитивните случаи сред учители и ученици е между 0,27 и 0,42%. По това време там вече мерките са били разпуснати и затова тези стойности са много важни, защото са ниски. За сравнение миналата година през септември те са били между 1,22 и 1,64%.

Според вирусолога новата четвърта вълна ще засегне тези хора, които не са се ваксинирали и не са преболедували. Причината е, че те нямат изграден имунитет срещу COVID-19.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments