Дебилизъм по време на маски

0
687
Дебилизъм по време на маски
Снимка: Авторът

Дебилността е присъща за различни индивиди от всички социални етажи. Има неписано правило, че колкото по-нагоре се изкачваш, толкова повече се дебилизираш.

Генерал Венцислав Мутафчийски е лекар с богата биография. Опитът и авторитетът му са внушителни. Като експерт е желателно да се вслушваме в това, което говори. Ако не винаги, то поне понякога.

На 22 март по време на брифинг във Военномедицинска академия /ВМА/, внася яснота за носенето на предпазните медицински маски. На 07м:11с може да чуете какво точна казва, а именно:

„Предпазните маски пазят тези хора, които са болни да не заразяват останалите. Това е препоръката за носенето на маска. Във всички случи, когато здравите хора носят маска, получават едно фалшиво успокоение, че правят нещо за себе си. Ако има дава спокойствие да ги носят, но едва ли ще ги защитят в пълна степен.“

 

На 30 март здравният министър Кирил Ананиев, който не притежава медицинско образование, а икономическо, издава заповед, която гласи, че всички лица са длъжни да носят защитна маска, когато се намират в закрити или на открити обществени места.

На 31 март, по време на брифинг в Министерски съвет /МС/, ген. Мутафчийски признава, че той е предложил мярката задължително да се носи предпазна маска.

На 31 март министър Ананиев отменя заповедта си от 30 март за задължителното носене на защитни маски в закрити и на открити обществени места.

Какво е мнението на специалистите за маските:

В интернет пространството се появи и снимка, на която се вижда информация относно маските за лице. Съветите са отново на НЦЗПБ.

Съвети на НЦЗПБ
Съвети на НЦЗПБ

Кой ще е победител от тази „битка“ – интелектът или дебилитетът?

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments