ДБ: ГЕРБ и БСП искат да закрият “Медицински център IX-София”

0
364
Медицински център IX-София
Медицински център IX-София. Снимка: ДБ

Общинските съветници на ГЕРБ-СДС и БСП в СОС предлагат ликвидацията на “Медицински център IX-София” в кв. „Орландовци“ в последните дни на мандата им. За това алармира представителят на “Демократична България” /ДБ/ Михаил Паргов, който от 2020-а година насам се опитва да спаси здравното заведение заедно с колегата си общински съветник Яна Тодоранова.

“Още преди три години посетихме “Медицински център IX” в квартал “Орландовци”, за да се запознаем с проблемите на място. Отвъд липсата на медицинска техника и отопление, течащата вода в по-голямата част от помещенията и пораженията по сградата, лекарите и сестрите не получават редовно месечното си възнаграждение”, заявява още Паргов.

Общинският съветник на ДБ припомня редицата отправени въпроси към кмета Йорданка Фандъкова за състоянието на здравното заведение, както и за намеренията на Столична община да запази сградата и основната ѝ функция. “Нашите опасения бяха, че Фандъкова и районният кмет на “Сердика” оставят медицинския център да се руши, именно за да го закрият”, подчертава Паргов.

Въпреки многократните уверения в обратното, в самия край на управленския си мандат мнозинството на ГЕРБ в София внася предложение съвместно с БСП за закриването на медицинския център.

“След повече от 10 години умишлено неглижиране на проблемите на здравното заведение, ГЕРБ и БСП в София предлагат закриването му”, заключва Паргов.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments