Даскалов: Моллов ми даде папка, пълна с пари!

0
127
Проф. д-р Христо Даскалов
Проф. д-р Христо Даскалов. Снимка: БАБХ

Проф. Пламен Моллов, който е бивш директор на Българската агенция за безопасност на храните /БАБХ/, е дал на настоящия ръководител на ведомството Христо Даскалов папка, за която е твърдял, че съдържа документи. Но след като Даскалов я е отворил, е станало ясно, че тя е пълна с пари. Това разкри самият директор на БАБХ пред „NOVA“.

На въпрос какъв е бил размерът на сумата той обясни, че вътре е имало поне 100 000 лева, защото повече е нямало как да бъдат побрани. След като Даскалов е видял парите, той е захвърлил папката, излязъл е от колата и после е уведомил Държавната агенция „Национална сигурност“ /ДАНС/. Той посочи, че директни заплахи за живота си не е получавал. Казва, че и за него е било странно и досега не може да си обясни защо това се е случило.

Снощи Даскалов за пореден път е чул записа, който Искра.бг публикува, и той напълно съответствал на разговора, който е бил проведен между двамата а 19 януари тази година. Но подчерта, че вече има хора, които умеят единични реплики да ги комбинират като проведен диалог.

В записа се чува как се дискутира лабораторията на ГКПП „Капитан Андреево“. Единият предлага на другия да вземе подкуп, който е свързан с работата на граничния пункт. Даскалов обясни, че записът наистина е бил направен лично от него, от притеснение. Той съобщи, че договорът е бил за наем на шест помещения и в него няма и дума за лаборатория.

Даскалов подчерта, че един български учен е доста далеч от лицата от подземния свят и няма как те да бъдат свързани.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments