Държавата ще отпусне 800 милиона лева заем на „Булгаргаз“

0
9
Булгаргаз
"Булгаргаз". Снимка: wikimedia commons

Служебният премиер Гълъб Донев заяви, че ще бъдат отпуснати 800 милиона лева заем на „Булгаргаз“. В началото на правителственото заседание той уточни, че условията, с които дружеството ще възстанови сумата, ще бъдат определени с решение на Министерския съвет.

Припомняме, че това идва, след като енергийното министерство работи с финансовото за изготвянето на план за финансово оздравяване на „Булгаргаз“. Според министър-председателя заемът ще стабилизира финансово „Булгаргаз“ и ще бъде гаранция за сигурността на доставките на природен газ за идния отоплителен сезон. Той отбеляза още, че държавата не се ръководи с хаштагове, а с членове и алинеи, с изрядни и професионално подготвени юридически документи.

„Недопустимо е да се поставя под съмнение волята на България за присъединяване към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие, още повече когато това се прави за предизборна употреба.“

Донев добави, че седмица по-късно може да добави още една задача, свършена от кризисния щаб в енергетиката – освен, че търси ефективни и бързи решения за гарантиране на доставките на природен газ, той ще има и задача да възстанови добрият синхрон и кординация между институциите.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments