Държавата отпуска над 5 млн. лева за подкрепа на хората с увреждания

3
7708
Инвалидна количка
Инвалидна количка. Снимка: Pixabay

Правителството на Република България обяви предоставянето на финансова подкрепа в размер на 5 099 400 лева. Тази сума е предназначена за 21 национално представителни организации, работещи в полза на хората с увреждания, като част от държавния бюджет за 2024 година.

Средствата са предвидени за изпълнение на разнообразни инициативи, целящи гарантирането на правата на хората с увреждания, подобряването на техния живот и насърчаване на тяхното пълноценно социално включване. Освен това, законодателството строго забранява използването на тези средства за икономически или инвестиционни цели, уверявайки, че подкрепата е насочена към подобряването на качеството на живот на хората с увреждания.

Разпределението на субсидиите е базирано на индивидуалния принос и предложенията за дейности на всяка организация, като се вземат предвид тяхната целесъобразност и потребности на общността с увреждания. Този подход подчертава важността на стратегическото планиране и адаптивност в подкрепата за хората с увреждания.

Предоставянето на тази финансова подкрепа от държавата е знак за солидарност и разбиране за необходимостта от активни мерки за осигуряване на равни възможности за всички граждани, независимо от техните физически способности. Така България продължава да се развива като общество, което цени достойнството и правата на всеки индивид, укрепвайки своите основи на толерантност и взаимопомощ.

Абониране
Известие от
guest

3 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Читател
Читател
3 месеци по-рано

За държавната помощ за хората с увреждания

Иван
Иван
3 месеци по-рано

На кой? Аз съм от хората с увреждания дават 50лв ГОДИШНО и по една торба МАКАРОНИ,ОРИЗ преоценени със изтекъл срок за КОЛЕДА. КОИ КРАДЕ ПАРИТЕ?

Колева
Колева
3 месеци по-рано

Здравейте!Може ли подробна информация.С 95% съм с ЧП.