Даряваш кръв в Бургас – пътуваш безплатно до остров Света Анастасия

1
1062
Остров "Света Анастасия"
Остров "Света Анастасия", Снимка: Община Бургас

Бургазлии ще бъдат стимулирани да даряват по-често кръв с подарък – туристически ваучер. Те ще могат да бъдат използвани за безплатно посещение на остров Света Анастасия, културно-туристически комплекс „Ченгене скеле и комплекс „Акве Калиде“

Идеята е на група общински съветници и ще бъде гласувана на следващото заседание на местния парламент другата седмица. По този начин трябва да се увеличи броят на хората, които даряват кръв.  В докладната се напомня, че в национален мащаб редовно има недостиг на ценния биопродукт. Нуждата от кръв в Бургас е особено голяма през летния сезон, тъй като населението се увеличава чувствително заради туристическия поток. Това за съжаление води и до тежки инциденти, които налагат медицинска намеса и кръвоприливане. 

В докладната се отбелязва също, че кръводаряването не само е благороден акт, но е и полезно за здравето. Мъжете могат да даряват до пет пъти в годината, а жените до четири, като интервалът между две кръводарявания трябва да бъде минимум два месеца. 

Предложението бе разгледано по време на заседанията на днешните постоянни комисии към Общински съвет-Бургас, на които присъства директорът на ОП „Транспорт“ Радовеста Стюърт. Тя заяви, че предложението вече е било съгласувано и се очаква да бъде създадена организация за неговото прилагане.

Ваучерите на кръводарителите ще се предоставят в Туристическия информационен  център, който се намира на ъгъла на пешеходните улици „Александровска“ и „Алеко Богориди“. Желаещите да получат подарък трябва да покажат бележката за отпуск, която получава всеки кръводарител. Те ще могат да изберат ваучер за безплатно пътуване до остров Света Анастасия или до културно-туристически комплекс „Ченгене скеле, както и безплатно посещение на СПА центъра към „Акве Калиде“

Ваучерите са поименни и не могат да се преотстъпват на други лица. Те също така ще имат срок, в който могат да бъдат разходвани. 

Докладната записка ще бъде гласувана на заседанието на Общински съвет-Бургас и се очаква да получи широко одобрение от общинските съветници. 

Разгледайте Бургас с безплатна туристическа обиколка

Абониране
Известие от
guest

1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Даряваш кръв в Бургас – пътуваш безплатно до остров … […]