Дарителска кампания за лечението на младия тенисист Ивайло Симеонов

0
56
Ивайло Симеонов
Ивайло Симеонов. Снимка: БФ Тенис

В света на спорта, където волята за победа и стремежът към превъзходство са основни, а има и истории на млади таланти, сблъскващи се с неочаквани препятствия. Такава е историята и на Ивайло Симеонов, държавен шампион по тенис до 16 години, чиято кариера спира заради тежка травма.

Ивайло спечели националната титла през юни миналата година, тогава той получава травма на китката, която първоначално е диагностицирана като разтежение на връзки. Въпреки консервативното лечение, състоянието на Ивайло не се подобрява, което води до пропускане на значими състезания като европейското отборно и лично първенство. След продължителен период на обездвижване, повторен медицински преглед разкрива, че връзките на китката са скъсани, което налага операция.

Операцията, която ще бъде извършена на 11 март в клиника във Варна от изтъкнатия френски професор Кристоф Матулен, е оценена на 5820 евро – сума, непосилна за семейството на Ивайло. След смъртта на баща си през 2017 година, майка му отглежда сама него и брат му Павел, също тенисист.

Ивайло е доказал своя талант като държавен шампион отборно с ТК Кристи /Дряново/ във възрастовите групи до 12, 14 и 16 години, и национал на България до 10, 12, 14 и 16 години. Този млад спортист, който се е посветил на усърдни тренировки и състезании, сега се нуждае от нашата подкрепа, за да продължи да преследва своите мечти.

Българска федерация по тенис /БФ Тенис/ стартира дарителска кампания за събиране на необходимите средства за операцията на Ивайло. Всеки, който желае да подпомогне младия спортист, може да направи дарение по банковата сметка:

IBAN: BG49STSA93000030655185
Банка: ДСК
Получател: Ивелина Павлова Стоянова

Вашата подкрепа може да се върне Ивайло на корта, по-силен и мотивиран да се състезава отново. Да покажем солидарност и да помогнем на един млад талант да преодолее препятствието, което застрашава кариерата му в тениса.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments