ДАНС разследва пожара в склад на Гебрев в Карнобат

1
1486
Пожар
Пожар. Снимка: Mariana Nedkova Nedeva-Kaleva, Facebook

Служители на Държавна агенция „Национална сигурност“ /ДАНС/ разследват пожара в склад за военни материали, собственост на Емилиян Гебрев и който предизвика взривове край Карнобат малко след полунощ. Това съобщиха от ОДМВР-Бургас за „БНТ“.

Припомняме, че преди година пак пожар предизвика взрив в друг склад, но за боеприпаси на същото място. В момента помещението, в което е избухнал огънят, е изгоряло напълно. Няма пострадали при инцидента.

Небето по време на пожара
Небето по време на пожара. Снимка: Maya Dimitrova, Facebook

Емилиян Гебрев коментира за „БНР“, че в склада са се съхранявали военни материали за производство на отбранителни стоки. Той добави:

„Някъде около полунощ – в 00:45 часа, един непонятен силен пожар избухва. Слава Богу, че няма наранен човек. Слава Богу, че няма обгазен. Няма нищо, всичко е наред. Естествено, складът нали го няма, но това не е най-важното. По-важното е, че с хората всичко е наред. В склада е имало военни материали и поради тази причина не е имало класическите взривове, които са с боеприпаси, дълго време продължават и летят на най-различни посоки. Няма такова нещо.“

Засега не е ясна причината за пожара, който горя преди година. Според Гебрев случилото се снощи е непонятно и твърди, че не знае нищо повече.

Районът около унищожения склад е отцепен. Помещенията за военни материали и боеприпаси са разположени на около 6-7 километра от Карнобат, в местността „Погребите“.

Абониране
Известие от
guest

1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Баклава бей
Баклава бей
8 месеци по-рано

Защитниците на Путиновата империя търсете ,от най високо място до едни любители на ,,братска русия“