Даниела Савова подреди първата си самостоятелна изложба живопис в Община Мездра

0
272
Даниела Савова
Даниела Савова. Снимка: Община Мездра

Даниела Савова подреди първата си самостоятелна изложба живопис в Община Мездра. Това е станало след покана на Градската художествена галерия. Тържествено откриване е било уважено от представители на Общинската администрация и съвет, близки, приятели и колеги на авторката.

Експозицията включва 11 живописни творби – 4 портрета /“Васил Левски“, „Христо Ботев“, „Българска мома“ и „Мадам Бижу“/, 3 пейзажа /“Морски бряг“, „Залез“ и „Пейзаж“/, 2 анималистични картини /“Папагал“ и „Котка на алеята“/, натюрморт /“Италиански натюрморт“/ и апликирана рисунка с морски миди /“Съкровище“/, изпълнена със смесена техника.

„Дебютната изложба на Даниела Савова съчетава жанрово разнообразие с цветово богатство и майсторство на изображението. /…/ Тя съдържа малко на брой творби, но представя търсенията на художничката в основните жанрове ма изобразителното изкуство и дава заявка за едно бързо и убедително развитие“, каза при откриването главеният експерт „Културно наследство и религиозни дейности“ в Община Мездра Светла Дамяновска.

„Благодаря на всички, че уважихте този мой личен празник. /…/ Благодаря на Община Мездра, благодаря на моите родители и на сина ми, който винаги е бил с мен. И не на последно място – благодаря на Светла Дамяновска, която е главният инициатор за тази изложба и без чиято подкрепа тя нямаше да се случи“, заяви от своя страна Савова.

От името на Община Мездра кметът Иван Аспарухов поздрави Савова с дебютната й изложба и й подари букет цветя.

„Благодаря на Даниела, че ни гостува – малко да поразсее нашето ежедневие с този взрив от цветове, каза Аспарухов. Благодаря й за усилията и за това, което влага от себе си в картините си. Да й пожелаем здраве и да продължи да твори още повече и хубави неща!“

Свеж акцент в културната проява внесоха Калина Илиева и Деметра Ангелова от Клуб „Умението да говорим пред публика“ в СУ „Иван Вазов“, които представиха вдъхновяващи мисли за изобразителното изкуство на известни художници, писатели и интелектуалци.

Изложбата може да бъде видяна до края на март във фоайето на втория етаж в сградата на Община Мездра.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments