Дания въвежда нови ограничения за влизане в страната

0
800
Пътуване
Пътуване. Снимка: Pixabay

Дания въвежда нови ограничения за влизане в страната от 27 декември, съобщиха от Министерството на външните работи. С цел ограничаване на COVID разпространението, считано от понеделник датските власти въвеждат нови изисквания за влизащите в страната пътници.

По информация на българското посолство в Копенхаген гражданите, които нямат разрешение за пребиваване в Дания, следва да представят отрицателен резултат от тест за COVID-19. Той може да бъде PCR тест, направен до 72 часа, или бърз тест, проведен в рамките на 48 часа преди влизането в страната.

Пътуващите, които имат разрешение за пребиваване в Дания, могат да избират дали да направят тест преди пътуването си или в рамките на 24 часа след пристигането в страната.

От мисията ни подчертават, че изискването важи и за ваксинираните граждани, но не и за преболедувалите в рамките на до 180 дни от установяването на коронавирусната инфекция. Мярката не се прилага и за деца под 15 години. Подробна информация за правилата за влизане в Дания и изключенията от тях може да бъде намерена на сайта на МВнР, в рубриката „Коронавирусът – как да пътуваме“.

При необходимост от съдействие, българите могат да се обърнат към посолството ни в Копенхаген на следните телефони: +4539630001; +4539630003 и в извънработно време на тел.: +45 41 276251, или на e-mail: Embassy.Copenhagen@mfa.bg.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments