Дългогодишният директор на ВиК-Бургас Ганчо Тенев е сменен?

0
380
ВиК-Бургас Ганчо Тенев
Инж. Ганчо Тенев. Снимка: Искра.бг, Архив

Дългогодишният директор на ВиК-Бургас инженер Ганчо Тенев е бил сменен, твърдят източници на Искра.бг, пожелали анонимност.

Към момента от „Български ВиК холдинг“ EАД, на който е подчинено дружеството ВиК-Бургас, не са съобщили официално новината. Въпреки това информаторите ни посочват, че решението за освобождаването на Тенев е било взето в петък следобед. По техни думи директорът на ВиК-Бургас обжалва уволнението си, защото не виждал мотиви за него. Искра.бг успя да се свърже с инженер Ганчо Тенев, но той отказа какъвто и да било коментар по случая.

Наш журналист разговаря и с говорителя на ВиК-Бургас Димитър Гюров. Той твърди, че в дружеството не е постъпвал какъвто и да било документ за освобождаването на инж. Тенев от ръководния пост. Гюров подчерта, че няма официално такова писмо нито от ВиК холдинга, нито от Министерството на регионалното развитие и благоустройството /МРРБ/. На въпрос на Искра.бг дали Ганчо Тенев днес е на работното си място Гюров потвърди, че това е така и той изпълнява своите задължения, а всичко останало засега били слухове и той нямало как да ги коментира.

Източниците на Искра.бг разкриват, че мястото на Тенев ще заеме Цветан Мирчев, който е адвокат. Той все още не е регистриран официално като ръководител на дружеството.

Потърсихме потвърждение на новината за освобождаването на Тенев и от ВиК холдинга. Оттам отговориха, че е задвижена процедура по смяна на управителя на „ВиК“ ЕАД-Бургас

За Тенев се говори, че е изключително близък до кмета на Бургас Димитър Николов. През годините се твърди, че той е имал взаимоотношения не само с ГЕРБ, но и с ДПС. Като цяло гражданите на морския град не са доволни от неговата работа. Редица проблеми през годините все още не са разрешени, като например големите загуби на вода от водопреносната мрежа. Всичко това се е случвало по време на управлението на инж. Тенев и като ръководител той носи своята отговорност. Тенев е един от хората в град Бургас, за които се считаше, че са „вечни“ на своите постове. Мнозина са на мнение, че след тази рокада развитието на дружеството ще поеме в друга посока, която ще бъде много по-добра.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments