Да преминеш за 60 секунди: Нов регламент слага край на опашките от камиони на границата

8
1826
ГКПП
ГКПП "Капитан Андреево". Снимка: Искра.бг

Нов регламент трябва да сложи край на дългите опашки на товарни автомобили на гранично-пропускателните пунктове между България с Румъния и Гърция. Предстои Европарламентът да разгледа идеята на българския евродепутат Андрей Новаков за една минута стандарт за обработка на камиони.

Пред „Bulgaria ON AIR“ той обясни, че само по себе си допускането до изслушване на становището е голям успех и има надеждата рамките на този мандат Европейският парламент да се произнесе и до лятото част от опашките да бъдат чувствително облекчени. 

Новаков уточни, че мерките ще засегнат единствено европейски камиони, които преминават границата между две държави членки на ЕС. По думите му има електронна система, която може да разпознае номерата на автомобилите, още преди да са пристигнали на граничния пункт. 

Той допълни, че в момента много шофьори на камиони напускат работа, тъй като се чувстват демотивирани от дългото чакане на границата. 

„В момента получаваме сигнали, че има два дни опашки на Дунав мост на Русе. Отиваме на проверка и опашката започва да се стопява незабавно. Изведнъж започват всички да работят нормално.“

Новаков допълни, че в момента всеки камион губи по 200 евро на своя собственик докато чака, а с новия регламент се гарантира, че никъде на територията на ЕС няма да се образуват дълги опашки. 

Абониране
Известие от
guest

8 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Антон
Антон
3 месеци по-рано

То регламент и сега има, но никой не го спазва…

свети петър
свети петър
3 месеци по-рано

да почнат да ги следят да не си хвърлят боклуците край пътя, защото е мазало от тях

Влад
Влад
3 месеци по-рано

Прав си но колко кофи има и дали се подържат ако въобще има

volume-c
volume-c
3 месеци по-рано

докато не разширят пунктовете, опашки по българските граници ще има… да не говорим, че за турция този регламент няма да важи

петно
петно
3 месеци по-рано

да бе напускали… от тия заплати никой не бяга!

Влад
Влад
3 месеци по-рано
Reply to  петно

Айде почвай да видиш как ги раздават тия пари

Справедлив
Справедлив
3 месеци по-рано
Reply to  петно

От коментара ти разбирам, че ти си добре запознат с тази професия! Би ли ми казал къде, какво, колко време работят и колко получават шофьорите?
Или си просто фейсбук разбирач?

Милена Антонова
Милена Антонова
3 месеци по-рано

Мъжът ми кара камион и каза, че миналата седмица на румънската граница е бил някакъв ужас. Животът им минава там на тия хорица…