„Да, България“ няма да участва в излъчването на и подкрепата за правителство

4
107
Да, България
Да, България. Снимка: Facebook

Националният съвет на „Да, България“ реши депутатите от формацията да не участват в съставянето на и подкрепата за правителство в рамките на новото 50-о Народно събрание. Това лаконично съобщение изпратиха от пресцентъра на партията до медиите в самия край на деня и работната седмица.

Миналата неделя в страната бяха проведени поредните предсрочни парламентарни избори, които и този път се очаква да доведат до сложни и почти невъзможни преговори са съставянето на нов редовен кабинет. 

След като от коалициите „Демократична България“ и ГЕРБ-СДС управляваха страната в продължение на няколко месеца и съставиха т.нар. „сглобка“, от „Да, България“ загубиха много гласоподаватели, които не им простиха сближаването с партията на Бойко Борисов. Вероятно поради тази причина този път от ръководството са решили да не сключват „сделка с дявола“ и да останат настрана от преговорите за съставяне на кабинет. 

Укрепват 15 свлачища от републиканската пътна мрежа у нас

Абониране
Известие от
guest

4 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] „Да, България“ няма да участва в излъчването на и подк… […]

БУРГАС
БУРГАС
1 месец по-рано

Сетила се Мара, да се побара и на ДА, България работата такава. До сега къде бяхте, че се дърахте за ръцете с ГЕРБ и ДПС ?!?

корабът потъва
корабът потъва
1 месец по-рано

Проблемът им е, че позволиха на ПП да ги употребят и водят за носа!

Калин
Калин
24 дни по-рано

Те дори и да искаха, просто нямат капацитета