Д-р Брънзалов: България не е толкова силно застрашена от новия щам на COVID-19

0
73
Коронавирус
Снимка: Pixabay

Според зам.-председателя на Българския лекарски съюз и член на Националния оперативен щаб д-р Николай Брънзалов България не е толкова силно застрашена от новия щам на COVID-19. Пред „bTV“ той изрази мнение, че у нас този нов вариант на вируса няма да се разпространява толкова бързо.

Причината за това е, че у нас няма толкова голямо придвижване на хора. Освен това няма и толкова много етноси, както във Великобритания.

Д-р Брънзалов беше категоричен, че хората трябва малко да се успокоят и да не се фокусират само върху коронавируса. Той даде пример с хроничноболните, които се страхуват да посетят болница, а техните заболявания имат нужда от лечение и активно наблюдение.

Д-р Брънзалов подчерта, че заболеваемостта не е само от COVID-19 и не трябва да се говори единствено за него.

Като член на Националния оперативен щаб той коментира и ограничителните мерки, като обяви, че никой не искал заведенията да стоят затворени. Това обаче по неговите думи се налагало заради статистиката. Все пак д-р Брънзалов призна, че в последните седмици има осезаем спад на броя на новите случаи, но разхлабването на мерките зависело от числата.

Лекарят заяви още, че в момента ваксината е единственото оръжие срещу коронавируса. Той подчерта, че лечение за него няма.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments