Д-р Андрей Чорбанов за коклюша: Отговорността е на родителите, които не ваксинират децата си!

1
677
Проф. Андрей Чорбанов
Проф. Андрей Чорбанов. Снимка: Скрийншот от видео на NOVA
Д-р Андрей Чорбанов написа гневен коментар в социалната мрежа Facebook по повод тъжната новина за починалите от коклюш две бебета в Кюстендил у нас. Той подчертава, че двете бебета са били в предваксинационна възраст, но за да се заразят, те са се срещнали с други, които не са били ваксинирани. Затова според него огромната отговорност в случая е на родителите. Публикуваме целия коментар на д-р Андрей Чорбанов без редакторска намеса:
„Днес се разбра от новините, че две деца са починали, след като са се заразили с коклюш. Това е повече от ужасяващо в 21 век, защото ваксината DTP (Diphtheria-Tetanus-Pertussis) е от най-класическите, най-тестваните и най-ефективните бактериални ваксини в света изобщо. Починалите бебета са малки и е нямало как да проведат ваксинационния цикъл и да бъдат защитени. Но за да могат те да бъдат заразени, то това значи, че около тях е имало други неваксинирани хора, които са пренесли инфекцията и са ги заразили.

Аз лично познавам малоумни родители (израза не е случаен), които или отказват да ваксинират децата си с класическите реални изпитани ваксини или мизерно корумпират лекари, които фиктивно ги ваксинират на хартия. Когато това не се прави с тези ваксини, това е повече от малоумно.

Вече в няколко развити страни има локални епидемии с доста починали деца поради малоумщината на родителите им. За съжаление децата са потърпевши. Чувал съм какви ли не небивалици – че вътре има отрови, че има живак и какво ли не още. Истината е, че ваксините са най-високото достояние на медицината в съвременния свят. Говорим за истинските проверени през годините ваксини, не нещото за Ковид.
Често ме питаха по време на Ковид пандемията защо точно аз говоря и обяснявам за ваксините.
Истината е проста и ясна. От 1992 г насам та досега аз се занимавам с ваксини. През първите 6 години работих в НЦЗПБ – родният производител на ваксини и бях производител на милиони дози от именно тази DTP ваксина, която беше родно производство и беше свела случаите на коклюш до нула на година. Носих цялата отговорност с подписа си за милиони ваксинирани деца. В биореакторите на снимката се култивираха бактериите за производство на бактериалните токсоиди за ваксината.
Във вторник на извънредно заседание на Здравна комисия към НС ще изслушваме отговорните лица, но в случая огромната отговорност лежи на раменете на родителите, финтирали здравната система.“

ПП „Единение“: Ключова историческа беседа в Черноморец, с участието и на кмета на града

Абониране
Известие от
guest

1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Д-р Андрей Чорбанов за коклюша: Отговорността е на роди… […]