COVID отделение вече е препълнено в Пазарджик

0
771
Болница
Снимка: Pixabay

COVID отделението на многопрофилната болница в Пазарджик вече е пълно, заяви директорът на здравното заведение Красимир Темнилов. Той посочи, че заради липсата на места се обмисля кожното отделение да бъде преструктурирано в COVID.

Директорът отбеляза, че в лечението на заразените с COVID-19 се включва и медицинският му екип, за да се компенсира недостигът на кадри. По думите му част от медицинския персонал в болницата е заразен с вируса. Той уточни, че много от тях заплашват, че ще напуснат. Темнилов обясни:

Година и половина това е единственото лечебно заведение в областта, което не е спряло да лекува болни от COVID-19. Колегите са прекалено уморени, някои се разболяват. Не искат също вече да бъдат прекомандировани.”

По думите на медика допълнителното възнаграждение е нормално за тези, които дават допълнителни дежурства. Той е категоричен:

Методиката е много справедлива за тези, които работят цял месец и си изработват часовете. Не е атрактивна за тези, които идват от други отделения или болници, и са свикнали да дават определени дежурства.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments