COVID: Нови по-строги мерки от утре и в Смолянско

0
1926
Коронавирус
Снимка: Община Пазарджик

Нови по-строги мерки заради разпространението на COVID-19 се въвеждат от утре и в област Смолян. Това реши днес на свое заседание кризисният щаб.

От 00:00 часа на 12 март до 26 март се преустановяват присъствените занятия на учениците от 5-ти до 12-ти клас. Освен това се забраняват екскурзиите, занятията в образователните и езиковите центрове, както и спортните празници.

На открити обществени места ще трябва да се носят маски там, където има струпване на хора. На пазарите и тържищата ще трябва да се създадат условия за еднопосочно движение и необходимата дистанция.

Собствените на търговски обекти ще трябва да осигурят пропускателен режим, който е съобразен с капацитета на помещенията, предаде „24 часа“.

Събития като кръщенета и сватби ще трябва да бъдат с до 10 човека. Автобусите на градския транспорт ще трябва да бъдат незапълнени, а хората в тях ще трябва да бъдат задължително с маска.

Малолетните и непълнолетните няма да имат право да посещават заведенията за хранени и питейни заведения без придружител.

Свижданията в болниците се забранят, както и посещенията в хосписи и в домовете за социалните услуги.

Още по-строги мерки ще има в община Златоград, където училищата се затварят.

Спира и плановият прием в болниците. Изключения ще бъдат правени за ражданията и дейности по продължителното лечение.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments