COVID-19 в Бургас: Разширяват скрининга на населението, още един изписан пациент

0
134
Общински кризисен щаб в Бургас
Общински кризисен щаб в Бургас, Снимка: Димитър Николов, Facebook

Общинският кризисен щаб в Бургас взе решение на днешното си редовно заседание да поръча още тестове – бързи и PCR, за да бъде разширена мрежата за масов скрининг. Следващата седмица ще бъдат тествани медицинските лица, ангажирани с детските и женски консултации, които по решение на националния щаб, трябва да бъдат възобновени до дни. Ще се изследват още бургаските общопрактикуващи лекари, екипите на Белодробна болница, КОЦ – Бургас, ДКЦ-та, хемодиализни центрове, шофьори, контрольори в градския транспорт и други, съобщи кметът Димитър Николов в профила си в социалната мрежа Facebook.

Той допълни, че днес започва тестването на стоматолозите и фармацевтите и продължава това на полицаите.

Междувременно е бил изписан още един пациент с коронавирус от УМБАЛ-Бургас и така там остава за лечение само един човек, който е в добро състояние. 1179 са хората под карантина в областта. 557 от тях са в община Бургас.

От установените 9 контактни лица на новия заразен – 19-годишния младеж, завърнал се от Лондон, трима са от Бургас, останалите – от други общини в региона. Те също ще бъдат изследвани.

Общинският кризисен щаб е взел още решение синята зона да остане безплатна до 26 април. Пазарите пък ще работят като фермерски пазари през следващите дни.

„Дезинфекция, социална дистанция, три пъти дневно обработка, всички с маски – тези правила остават задължителни. Търговците на риба и месо в магазините ще работят при спазване изискванията на Агенцията за храните.“, написа още Николов.

Той допълни, че църквите са били дезинфекцирани отново.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments