Четирима убити и множество ранени при стрелба в болницата в Оклахома

0
32
Стрелба
Стрелба. Снимка: Pixabay

Четирима души са убити при стрелба в болница в Тулса, Оклахома, съобщи полицията, предава „BBC“. Служителите потвърдиха, че заподозреният стрелец, който е бил въоръжен с пушка и пистолет, също е мъртъв.

Полицията е пристигнала на местопроизшествието в сряда следобед в болница „Сейнт Франсис“ за три минути – което според тях гарантира, че броят на загиналите не е в повече.

Потвърдени са и много ранени хора, добавиха служители. На изявление по време на пресконференция в сряда, заместник-началникът на полицията Ерик Далглиш информира:

„В момента имаме четирима цивилни, които са мъртви, и един стрелец, който също е мъртъв.

Той потвърди, че стрелецът, който все още не е идентифициран, е получил смъртоносни огнестрелни рани, за които се смята, че са били самонанесени.  Заподозреният „имал на местопроизшествието един дълъг и един ръчен пистолет“, допълни той.

Няма налична информация за възможна мотивация за атаката. Заместник Далглиш издаде, че полицията е получила обаждане за активен стрелец в 16:52 часа местно (20:52 GMT) и е пристигнала на местопроизшествието в рамките на три минути. Ето какво коментира той:

„Пристигналите служители са чули изстрели в сградата и това ги е насочило към втория етаж.“

В момента служителите разпитват свидетели в цялата сграда, включително тези, които са били на втория етаж – където е извършено нападението.

Говорейки пред „ABC News“, капитан Ричард Меуленберг съобщи, че по времето, когато полицията е пристигнала в медицинския кампус, е открила, че няколко души са застреляни“, а някои от тях вече са били починали. Той е категоричен:

„Това беше катастрофална сцена.“

Президентът на САЩ Джо Байдън е бил информиран за стрелбата в Тулса, разказаха също представители на Белия дом в изявление. Миналата събота президентът държавният глава призова американците да чуят гласовете си, за да предотвратят по-нататъшно насилие с оръжие след убийството на 19 деца и двама учители в училище в Тексас.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments