Четирима са в ареста за незаконно отглеждане на коноп за близо 200 000 лева в столичния кв. „Карпузица“

0
367
канабис
Снимка: Архив

Софийска градска прокуратура /СГП/ води разследване за незаконно отглеждане на коноп на стойност около 200 000,00 лв. в столичния квартал „Карпузица“, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение. Оттам уточняват, че прокурор е постановил задържане за срок до 72 часа на четири лица, обвинени за извършени от тях престъпления по чл. 354а, ал. 1 от НК и чл. 354в ал.1 от НК.

Четиримата мъже, които са инициали М.И., Л.Х., И.А. и Г.Ф., са били привлечени към наказателна отговорност за това, че в съучастие на 18 юни, в столицата, в сграда на груб строеж, находяща се в кв. „Карпузица“, са отглеждали 960 броя растения от рода на конопа в нарушение на Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите. Помещението е било специално пригодено за целта, като са били изградени въздуховоди, отоплителни и осветителни тела, с които се e поддържала нужната температура и влажност в помещението. Растенията са били с височина около 1 метър.

Коноп
Снимка: Прокуратура

На четири от лицата е повдигнато обвинение за държане с цел разпространение на наркотични вещества – коноп, съхраняван в 9 чувала с общо тегло над 20 кг.

Наркотичното вещество и растенията са иззети по съответния законов ред. По предварителна оценка стойността на същите възлиза около 200 000,00 лева.

Три от лицата – М.И., И.А. и Г.Ф., са осъждани за кражби, разпространение на наркотични вещества, шофиране след употреба на алкохол и други.

Очаква се внасянето в Софийски градски съд на искане за определяне на най-тежката мярка за неотклонение спрямо четиримата обвиняеми – „Задържане под стража“.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments