Четирима души са били арестувани при масирана полицейска операция в Пернишко

0
373
Полицейска акция
Полицейска акция. Снимка: ОДМВР-Перник

Четирима души са в ареста след масирана полицейска операция в Пернишко, съобщиха от Областната дирекция на МВР. По време на акцията са били претърсени над 14 адреса, както и множество автомобили в Перник, Земен и столицата. 

Операцията на полицията е била срещу престъпленията против изборните права на гражданите, както и битовата престъпност и пътния травматизъм. Сформирани са били девет екипа от служители на полицията и Жандармерията. 

Претърсените над 14 адреса са били по вече образувани досъдебни производства. От тях са били иззети множество доказателства – големи парични суми в лева и валута, компютри, телефони, таблети, агитационни материали и списъци с имена на граждани.

Предстои установяване на тяхната съпричастност към престъпления, свързани с купуване на гласове и нерегламентирана регистрация на хора по настоящ адрес, които да гласуват за определени общински съветници или кметове. Задържани за срок до 24 ч. са четирима души, чиито имоти и автомобили са обискирани. Един е обявен за общодържавно издирване.

Всички действия на полицията се провеждат под надзора и ръководството на прокуратурата и със съответните разрешения от съдебните органи, подчертаха от ОДМВР-Перник. 

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments