Четири сезона в едно: Чакат ни температури от -2 до +32 градуса през април

0
1242
Моста в Бургас
Моста в Бургас. Снимка: Искра.бг

Очаква се месец април да бъде с температури над средната, която за по-голямата част от страната е между 10 и 13 градуса, по Черноморието и във високите полета – между 8 и 14 градуса, а за планините – от минус 5 до 3 градуса. Живакът в термометъра ще падне най-ниско до -2 и 3 градуса, а най-високите температури ще бъдат на практика летни – 27 и 32 градуса.

Такава прогноза направи синоптикът в НИМХ д-р Красимир Стоев пред „БТА“.

По думите му месечната сума на валежите през април средно за страната ще бъде около нормата, която за равнините е между 30 и 75 литра на квадратен метър, а в планинските райони – между 60 и 100 литра на квадратен метър.

Месецът ще започне с високи температури и  слънчево време. Към средата на април се очакват валежи на много места в страната

През третото десетдневие температурите ще бъдат около и над нормата, а валежите около нормата. Вероятност за преминаване на студени атмосферни фронтове, по които ще има краткотрайни валежи, гръмотевични бури, градушки и относително понижение на температурите, ще има около 22 април, 26 април и в края на месец.

Нова порция прах от Сахара ще оцвети част от небето над България в оранжево

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments