Четири села са без транспорт към Варна вече пети месец

0
205
Круша, Равна гора, Китка
Снимка: Скрийншот от Google Maps

Жителите на четири села от варненската Община Аврен не са виждали пътнически автобус в населените си места още от средата на март. Причината била, че пътниците били малко и превозвачът нямал икономически интерес, съобщиха от „БНТ“.

Линиите, минаващи през Китка, Круша, Болярци и Равна гора, били нерентабилни, поради което и досегашата фирма е изчакала да изтече договора ѝ и е прекратила курсовете.

Сега многото възрастни хора в селата са останали без транспорт към личните си лекари и варненската болница. Налага им се да прибягват до помощтта на близки и роднини, които трябва да ги снабдяват и с лекарства от най-близката аптека – на 10 километра от населените места.

Проблем за фирмата превозвач представлявали и нелегално работещите им конкуренти, които превозвали хора с личните си автомобили срещу заплащане. Поради малкото пътници компанията е работела на загуба, а проблемът непрекъснато се задълбочавал, каза кметът на Общината Емануил Манолов.

Потърпевшите предлагат линията да обслужва селата в определени дни, а не ежедневно. Казусът е достигнал и до Областния управител на Варна Стоян Пасев, който е разпоредил като спешна мярка да се договаря пряко с превозвача осигуряването на автобус. Тази процедура обаче се очаквало да отнеме месеци и дотогава хората трябвало да намират алтернативен транспорт.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments