„Четири лапи“ призовава: Посрещнете предстоящите празници без заря или пиратки

0
61
Послание
Послание. Снимка: "

В дните преди Коледа и Нова година международната организация за защита на животните „Четири лапи“ пак фокусира вниманието си върху темата за вредите от използването на пиротехника по празниците. Разговорът в социалните мрежи и в медиите, поет от десетки популярни личности и инфлуенсъри, се превърна в лично послание към любителите на пиротехника – апел към отговорно честване на празниците.

Нова година за хората е нов стрес за животните. Декември е месецът, в който улиците на България се превръщат в критични точки – зарята и пиратките, които се чуват от всеки ъгъл, представляват сериозна опасност за всички животни покрай безгрижно празнуващите, за малките деца, бебета, хората в затруднено положение и много възрастни и замърсяват околната среда. Звуците от гърмежи, които продължават с часове наред в новогодишната нощ, представляват неизбежна опасност с неясен характер за домашните, бездомните и дивите животни. Те не знаят откъде идва шумът и какво означава, нито как и дали ще могат да се спасят от него. Съвсем естествено – изпадат в неконтролируема паника.

Именно подобни случаи, разказват от първо лице и собствениците на кучета и котки с послание към любителите на пиротехника, като сред тях са десетки инфлуенсъри и популярни личности, които приеха каузата като важна за тях и започнаха този съществен разговор в своите лични профили.

„Изявената гражданска позиция в подкрепа на призива ни за отговорно честване на празниците и появилата се искрена емпатия са безспорни доказателства за зародиша на едно предстоящо адекватно и цивилизовано общество.“, споделя ръководителят на отдел „Комуникации“ в „Четири лапи“ Деница Славова. Кампанията има за цел с добронамерен и приятелски тон да сподели за проблема на хората, които не са го преживели лично и може би не се замислят за директните последици от действията си.

За да предпазим домашните си любимци, „Четири лапи“ призовава всички да посрещнат предстоящите празници без заря или пиратки, и предлага алтернативни и също толкова – атрактивни, методи за празнуване – бенгалски огън, шампанско, сапунени мехурчета, лазерни лъчове и летящи фенери. Кампанията и тази година има телевизионен клип, в който звучат гласът на Белослава и музиката на ALI абсолютно безвъзмездно.

Всеки може да се включи в кампанията със свое послание към любителите на пиротехника, като сподели в стори в Instagram своята причина да посрещне тези празници без пиротехника в Add Yours серията, стартирана в профила на „Четири лапи“.

Инициативата е на „Четири лапи“ по идея на творческа агенция proof. и с подкрепата на Push Pull Production и безценната подкрепа на десетки медии, популярни личности и организации, които ги е грижа.

„Четири лапи“

„Четири лапи“ е международна организация за защита на животните, която помага на изложени на прякото човешко влияние животни, разкрива случаи на насилие, спасява животни в нужда и ги защитава. Основана през 1988 г. във Виена от Хелмут Дунглер и приятели, организацията се бори за свят, в който хората се отнасят към животните с уважение, съчувствие и разбиране.

Кампаниите и проектите на „Четири лапи“ са насочени към животни компаньони, в това число бездомни кучета и котки, към селскостопански и към диви животни, като мечки, големи котки и орангутани, които се отглеждат при неподходящи условия, както и в зони на бедствия и конфликти. С представителства в Австралия, Австрия, Белгия, България, Великобритания, Виетнам, Германия, Косово, Нидерландия, САЩ, Тайланд, Украйна, Франция, Швейцария и Южна Африка, както и спасителни центрове в единадесет страни, „Четири лапи“ осигурява неотложна помощ и дългосрочни решения.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments