Четири индийски компании имат интерес да инвестират в България и Стара Загора

0
7
Атанас Михнев
Атанас Михнев. Снимка: Продължаваме промяната

Четири индийски компании имат интерес да инвестират в България и Стара Загора след среща с народния представител от „Продължаваме промяната“ /ПП/ Атанас Михнев, съобщиха от политическата сила. Това са предприятия от автомобилната и химическата индустрия, производители на земеделска техника и филмови компании.

На срещата, проведена днес в Народното Събрание, с Индо-Азиатско Българската Търговска Камара, присъстваха директорите на четирите компании, както и директорът на ИАБТК г-н Сридхар Субрамонян и председателят и Д-р Дитрих Кебшул. И 4-те компании проявиха интерес към България. От своя страна Атанас Михнев пое ангажимент, че ще ги посрещне в страната ни.

„За чуждестранните инвеститори от Азия и особено от Индия България е предпочитана дестинация заради изключителните добри и преференциални условия – ниските данъци, поносимите в сравнение със Западна Европа заплати, и най-вече това че в страната вече няма корупция“, откри срещата Атанас Михнев, „каня всички инвеститори да разгледат района на Стара Загора, който има огромен потенциал за икономическа активност, образовани и трудолюбиви хора“.

В резултат от срещата стана ясно, че фирма от автомобилния сектор иска да създаде производствен и логистичен център с 25 до 40 работни места. Компания, произвеждаща суровини за химическата индустрия се интересува от актуалната тема за доставки на суровини, чиито доставки бяха прекъснати от войната иска да разкрие представителство в България. Индийски производител на селскостопанска техника иска да построи завод, който да обслужва цяла Източна Европа, а филмова компания от Ченай се интересува от възможността да снима продукции у нас.

По думите на директора на ИАБТК г-н Сридхар Субрамонян интересът на фирмите към страната ни е замрял по време на COVID, но се е възстановил с работното посещение на народните представители Атанас Михнев и Виктор Насър през април тази година.

„България представлява сериозен интерес и за четирите компании, ще проведем следващите стъпки заедно с г-н Михнев в рамките на оставащите месеци от годината, така че да се възползваме от благоприятния бизнес климат и растежа на страната“.

Атанас Михнев, който е икономист по образование и има международен бизнес опит добавя:

„За Индия България е входната врата към единния европейски пазар. На развиващата се икономика на страната тепърва предстои да стъпи и да се развива в ЕС и нашата страна е идеалната първа крачка заради икономическите и географските си предимства и добрия си бизнес климат.“

Д-р Дитрих Кебшул, председател на камарата закри събитието с думите: „Радвам се, че съвместната комуникация с народните представители от 47-то НС донесоха възможности за реални проекти. Икономическите връзки между Индия и България тепърва ще се развиват.“

Срещата е част от инициативата на народния представител Атанас Михнев да създаде 1000 работни места с висока добавена стойност в Стара Загора. Проектите, които досега е създал или подкрепил, ще генерират над 300 от тези 1 000, въпреки че са минали едва 8 месеца работа и повечето от планираните инвестиции са в начален етап. В пост във социалните мрежи Атанас Михнев споделя, че макар и на правителството на „Продължаваме промяната“ да е било попречено да работи, те са постигнали рекорден ръст на индустриалното производство и преките чуждестранни инвестиции. За него битката за справедлива, некорумпирана и богата България продължава.

„Не казвам, че ще е лесно, но обещавам, че ще си струва!“, обобщава младият политик.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments