„Чернобил“ с три награди „Еми“, „Игра на тронове“ отново е най-добра драма

0
162
Чернобил - сериал
Снимка: Скрийншот от IMDB

Средновековната драма „Игра на тронове“ спечели четвърта награда „Еми“ за най-добра драматична поредица, докато британската комедия „Fleabag“ грабна приза за най-добър комедиен сериал в неделя през нощта.

Сериалът „Чернобил“, разказващ за аварията в атомната електроцентрала през 1986 г., спечели престижните награди „Еми“ в три категории.

Петсерийният драматичен сериал получи наградите за най-добър мини-сериал, за режисура на минисериал и за сценарий. Сценаристът Крейг Мейзин заяви в речта си при получаването на наградата, че сериалът показва колко е важна истината и опасността от лъжата.

„Игра на тронове“ взе само две награди, въпреки че получи номинации в 32 категории. Освен за драматична поредица, Питър Динклидж получи „Еми“ за най-добра поддържаща роля в драматичен сериал. Миналата седмица при раздаването на статуетки „Еми“ за „Творчески изкуства“ „Игра на тронове“ взе 10 отличия, така че сериалът има общо 12 награди.

Били Портър спечели „Еми“ за най-добър актьор в драматичен сериал. Той бе награден за играта си в сериала „Поза“. Портър стана първият носител на тази награда, който не крие, че е хомосексуалист, отбелязва „Ройтерс“.

Наградата за най-добра актриса в драматичен сериал получи Джоди Комър („Убивайки Ийв“).

На церемонията в Лос Анджелис Бил Хейдър („Бари“) получи за втора поредна година наградата за най-добър комедиен телевизионен актьор.

Наградата за най-добра актриса в комедиен сериал спечели Фийби Уолър-Бридж (Fleabag), която печели и наградата за сценарий.

Джули Гарнър спечели наградата за най-добра поддържаща женска роля в драматичен сериал за работата си в „Озарк“.

Тони Шалуб получи наградата за най-добра поддържаща роля в комедиен сериал за работата си в „Прекрасната г-жа Мейзъл“.

Алекс Борщайн спечели за втора поредна година наградата за най-добра поддържаща женска роля в комедиен сериал, отново за „Прекрасната г-жа Мейзъл“.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments