Бяха връчени наградите в XVIII-ата национална спартакиада на работещите във ВиК сектора

0
26
Връчване на награди
Връчване на награди. Снимка: МРРБ

Служебният регионален министър архитект Иван Шишков и заместник-министър Захари Христов връчиха наградите в XVIII-ата национална спартакиада на работещите във ВиК сектора у нас. Тя се проведе между 7 и 11 септември в курортен комплекс „Св. св. Константин и Елена“ край Варна. Те благодариха на участниците и организаторите на това спортно събитие, в което се включиха стотици работещи в българските ВиК дружествата.

„Спортът е едно от най-важните неща за поддържането на духа и здравето на хората. Вие сте професионалисти, работите много, но изключително много се радвам, като виждам вашия ентусиазъм в състезанията и радостта от всяка ваша победа. Много работа са свършили и организаторите на този голям спортен форум, който тази година се провежда за 18-и път. Желая ви много нови спортни успехи.“

С тези думи министър Шишков поздрави всички и връчи голямата награда и купата на отборния победител в спартакиадата тази година – отборът на „Софийска вода“. Втори са „ВиК Варна“, а трети отборът на „ВиК Враца“. Бе връчена и специална награда за феърплей, която спечели отборът на „ВиК Бургас“.

Спартакиадата бе организирана от Съюза на ВиК операторите в Република България, Федерация „Строителство, индустрия и водоснабдяване“-Конфедерация на труда „Подкрепа“, Национален браншов синдикат „Водоснабдител“-КНСБ и Българска работническа федерация „Спорт и здраве“ и с подкрепата на Министерство на младежта и спорта.

В състезанията участие взеха над 800 състезатели от целия ВиК сектор в страната, които се включиха в шест вида спорт: мини футбол, дартс, плажен волейбол, тенис на маса, шахмат и теглене на въже.

„Победителите са ясни, но най-големият победител това е приятелството между колегите от сектора в страната“, каза председателят на Съюза на ВиК операторите в България Ангел Престойски и благодари на всички за спортсменския дух и честити на победителите с пожелание да усъвършенстват още повече уменията си, за да може догодина да покажат по-добри резултати.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments