Бургазлии ще решат за каква здравна кауза да бъде дарена годишната заплата на общинския съветник Константин Бачийски

0
131
Снимка: Средна европейска класа
Снимка: Средна европейска класа

С призив към бургазлии да предложат за коя здравна кауза или за закупуване на каква медицинска техника да дари годишната си заплата на общински съветник, се обърна зам. председателят на „Средна европейска класа“ Константин Бачийски.

Според него е справедливо инициативата за нещо, толкова важно да бъде дадена на гражданите, за да могат те да преценят в кои лечебни заведения и за какво точно да бъдат дарени средствата.

По този начин бургазлии ще могат лично да покажат съпричастност към местното здравеопазване.

Дарението е част от кампанията „Повече здраве за Бургас“, която Константин Бачийски провежда за поредна година. Инициативата е продиктувана от убеждението му, че работата в полза на обществото трябва да е кауза, а не източник на доходи и тъй като заплатите на общинските съветници идват от данъците на гражданите и хората сами трябва да решат за какво да бъдат изразходени.

Ето защо всичките му възнаграждения като общински съветник за последните осем години са дарени за бургаското здравеопазване.

През 2018 год. участниците в допитването препоръчаха с дарението да бъде закупен кувьоз от най-висок клас за нуждите на отделението по „Неонатология“ в УМБАЛ Бургас.

Средствата от тазгодишното издание на „Повече здраве за Бургас“ възлизат на близо 30 000 лв.

До 18 октомври всеки желаещ да се включи в кампанията „Повече здраве за Бургас“, може да изпрати своите предложения на имейл адрес zdrave@cek.bg или на Фейсбук страница „Повече здраве за Бургас“.

От всички „номинации“ ще бъдат избрани петте, които биха довели до най-добър ефект за здравеопазването в Бургас.

Предложенията ще бъдат подложени на гласуване и хората ще могат да определят към кое отделение, на кое здравно заведение и за какво точно да бъдат дарени парите от заплатите на общинския съветник Константин Бачийски.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments